Groene asperges met oestersaus

AspergesIn Aziƫ kennen ze geen witte asperges, er zijn alleen de groene te krijgen. Daarom laat ik hier een recept zien met groene asperges, klaargemaakt op de Kantonese manier. Ik gebruik sojasaus en oestersaus voor de typische smaak.

AspergesBenodigdheden:

  • Groene asperges (1 bosje)
  • Knoflook (3 teentjes)
  • Soja saus light (1eetlepel)
  • Oestersaus (2 eetlepels)
  • Water (half kopje, of 100ml)
  • Olie (zonnebloem)

Bereiding:

  1. Snij de onderste stukjes van de steeltjes asperges af en was onder de lopende kraan
  2. Kook water met een snufje zout in een pan. Wanneer het water kookt, voeg dan de asperges toe en kook 2-3 minuten
  3. Giet de asperges af en leg ze op een schaal
  4. Hak de knoflook in dunne schijfjes. Verhit olie in een pan en bak de knoflook een half minuutje
  5. Voeg de sojasaus en oestersaus toe, en als laatste het water. Roer regelmatig
  6. Schenk nu de saus over de asperges, en klaar!

Geef een reactie