Vis met groente en Judasoor

Judasoor, ook wel muizenoor of boomoor genoemd, is een zwam die ook in Nederland groeit op bomen, maar wordt vooral in de Aziatische keuken bereid. Het is lekker in soep, salade of bij de vis.Het volgende gerecht is heel gezond, snel te bereiden en lekker.

Vis met muizenoortjesBenodigdheden:

  • Ingevroren Pangasius (2 stuks)
  • Komkommer (1)
  • Wortel (1)
  • Gedroogde Boomoor (50 gram)
  • Verse gember (stuk zo groot als je duim)
  • Knoflook (4 teentjes)
  • Oestersaus (1 eetlepel)
  • Maizena (1 eetlepel)
  • Witte wijn of pruimenwijn (1 eetlepel)
  • Witte peper (1 eetlepel)
Vis met muizenoortjesVoorbereiding (in deze volgorde):

  • Ontdooi eerst de vis en dep droog met een stuk keukenpapier. Snij daarna in stukjes van ongeveer 3 cm. Marineer de vis met de wijn en maizena en meng het goed. Zet aan de kant
  • Snij de komkommer en wortel in stukjes van ongeveer 3 cm.
  • Doe de gedroogde boomoor in een kommetje en doe er heet water bij, zodat ze langzaam zacht worden, dit duurt 2-3 minuten. Giet ze dan af, en was onder de lopende kraan. Snij ze doormidden
  • Hak de gember en knoflook in kleine stukjes

Bereiding:

  1. Verhit olie in een pan of wok, bak dan de gemarineerde stukjes vis op een laag vuur. Wanneer de vis wit geworden is, neem dan uit de pan (maar laat de olie)
  2. Roerbak nu de knoflook en gember gedurende 1 minuut. Voeg daarna de komkommer en wortel toe met 2 eetlepels water en roerbak verder
  3. Als laatste, voeg de boomoor en de vis toe en de oestersaus en meng alles goed door elkaar. Voeg nog 1 eetlepel witte peper toe en roer nogmaals

Tip: kan als zowel bijgerecht als hoofdgerecht dienen

Tip: als je van vlees houdt, vervang dan de vis door kip

Geef een reactie