Oranje tofusalade (voor Koningendag!)

KoningsdagVoor 30 april moet ik wel iets oranjes maken, want het wordt FEEST! Ik maak een leuk bijgerechtje met tofu en oranje viskuit, en een Japans sausje. Dit gerecht is koud, makkelijk om te maken, maar vergt wel een vaste hand voor een mooie garnering. Als de oranje-tompoucen je de oren uitkomen, probeer dan dit eens!

KoningsdagWat heb je nodig?

  1. Silk Tofu (zachte), 1 pakje a 500gr
  2. Viskuit, ingevroren (3 eetlepels)
  3. Sojasaus light (1 eetlepel)
  4. Wasabi (1 theelepel)
  5. Nori (1 velletje)

 

Tofu heeft een neutrale smaak, en de viskuit en saus zijn licht gezouten, waardoor het een interessante smaakcombinatie oplevert. De wasabi geeft een extra bite

KoningsdagBereiding:

  1. Snij de tofu in blokjes van 4x4cm. Let op, de tofu is heel zacht en breekt snel, wees dus voorzichtig. Gebruik keukenpapier om de tofu droog te deppen
  2. Leg een velletje nori op een schaal, en leg de blokjes tofu daar op
  3. Neem een lepel en schep wat viskuit op de tofublokjes
  4. Maak de saus: sojasaus met wasabi, meng het goed. Let op! Wasabi heeft een zeer scherpe smaak, gebruik dus niet te veel. Proef het, als het te scherp is voeg dan meer sojasaus toe

Je kan de tofu op twee verschillende manieren eten: 1) met het sausje eroverheen in zijn geheel, gebruik je vingers; of 2) meng de saus en neem een lepel of vork en mix het allemaal door elkaar. Serveer met een glaasje Oranjebitter!

Geef een reactie