Noedels met gebakken tomaat en ei

In China is gebakken ei met tomaat een populair gerecht. Het wordt bereid als soep, met noedels of gewoon omelet met tomaat. Sinds de Olympische spelen in Beijing in 2008 heeft dit gerecht nog een extra (humoristische) dimensie gekregen. Toen bekend werd gemaakt hoe de nationale sporttenues er uit zouden zien, in de nationale kleuren geel en rood, ging er door het hoofd van menig Chinees heel iets anders: (gebakken ei met tomaat)! Ik maak dit gerecht met een knipoog naar de ontwerper van deze tenues ;)

Slechts drie basis-ingredi├źnten zijn nodig voor dit gerecht: noedels, tomaat en ei! Gerechten die ik kook met tomaat en ei zijn altijd een favoriet, vooral voor kinderen en mensen die liever geen onbekende dingen uit willen proberen. Het is makkelijk klaar te maken!

Tomaat en eiBenodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 Tomaten
  • 2 Eieren
  • 2 Nestjes eiernoedels
  • 1 Eetlepel kippenboullionpoeder (van bv. Knorr)
  • Een kookpan en een bakpan

Omdat dit zo’n makkelijk gerecht is, laat ik hieronder zien hoe je de noedels en de tomaat met ei tegelijkertijd klaarmaakt, zodat alles op hetzelfde moment af is. Als je dit niet doet, dan zal je eerst de noedels moeten koken en apart zetten terwijl je de rest bakt. Als je geen kippenpoeder hebt, gebruik dan gewoon zout

Tomaat eiBereiding:

  1. Zet een pan halfvol water (0.5L) op
  2. Ga verder en snij de tomaten, elk in 6 stukken
  3. Klop de eieren met een vork in een kommetje, voeg een halve eetlepel kippenpoeder toe
  4. Wanneer het water kookt, voeg dan de noedels en het overige kippenpoeder toe, en laat eventjes koken
  5. Tegelijkertijd, verhit 1 eetlepel olie in een pan op middelhoog vuur en bak langzaam een omelet. Zodra het ei begint te stollen, haal het uit de pan en snij of breek in grove stukken
  6. Nu zullen de noedels gaar zijn, haal ze uit de pan, bewaar wat kookvocht. Je kan de noedels al in diepe borden klaarleggen voor later
  7. Bak nu de stukjes tomaat gedurende 1 minuut, roer vaak om. Voeg daarna wat kookvocht en het ei weer toe en roerbak een paar minuutjes
  8. Het hoeft geen soep of saus te worden, dus zodra alles geheel verwarmd is, dan is het klaar. Serveer ei en tomaat over de noedels heen

Tip: Gebakken ei met tomaat is ook lekker als bijgerecht, of met witte rijst

Tip: Voeg meer water en wat koriander toe, en je hebt soep!

Tip: andere gerechten met ei zijn: Pidan tofu en Thee kwarteleitjes

Geef een reactie