Peultjes met Cantonese worst

Knapperige peultjes met zoute worst zijn altijd een goede combinatie. Vandaag gebruik ik niet zomaar worst, maar Cantonese worst, ook wel Lap Chang genoemd. Het is gedroogde worst met varkensvlees. Er zijn kruiden en rijstwijn toegevoegd tijdens het maken, zodat de worst wat zoetig en gekruid smaakt, ook de wijn proef je nog goed terug.

Peultjes met Cantonese worstDit heb je nodig:

  • Verse peultjes (200g)
  • Cantonese worst (3 stuks)
  • Knoflook (4 teentjes)
  • Sojasaus light (2 theelepels)
  • Olie (zonnebloem-, 2 eetlepels)
  • Water (een klein scheutje)
Peultjes met Cantonese worstZo maak je het klaar:

  1. Hak de knoflook in kleine stukjes
  2. Snij de worst in plakjes, snij ze schuin af, zodag je een mooie vorm krijgt en zo veel mogelijk smaak
  3. Verhit olie in een pan of wok, voeg de knoflook toe en laat even sudderen
  4. Roerbak daarna de plakjes worst 1 minuutje
  5. Voeg nu de peultjes toe met een scheutje water en een snufje zout en roerbak 2-3 minuten
  6. Meng als laatste de sojasaus erdoorheen en schep nog een paar keer om
  7. Klaar! Serveer met witte rijst

Tip: lekker met Courgette met drie kleuren

Geef een reactie