Courgettegerechtje met drie kleuren

Echte Limburgers zullen bij het zien van dit gerecht wel gelijk aan Carnaval denken, maar dat was niet eens de intentie (haha)! De kleuren rood, geel en groen zien er nou eenmaal mooi uit samen! De bereidingstijd van dit gerecht is ook zeer kort, 10-15 minuten en het staat al op tafel!

Carnaval courgetteBenodigdheden:

  • Een groene courgette
  • Een gele courgette
  • Een rode puntpaprika (zoet)
  • Knoflook (3 teentjes)
  • Oestersaus (1 eetlepel)
  • Olie (1 eetlepel)

Gele en groene courgettes smaken hetzelfde, maar de gele is een stuk decoratiever. Soms moet je even zoeken voordat je een winkel of markt gevonden hebt die ze verkoopt, maar gele courgette moet vrijwel in elke plaats verkrijgbaar zijn

Tip: Ik heb bewust gekozen voor de zoete puntpaprika, want ik wilde niet dat dit een pittig gerecht zou worden. Uiteraard kan je ook nog een vers chilipepertje toevoegen als je van pittig houdt.

Let op: Voor 2 personen heb ik een halve gele en halve groene courgette gebruikt

Carnaval courgetteAan de slag, voorbereiden:

  1. Snij de courgette in stukken van ongeveer 10cm, neem daarna een dunschiller om in de lengte dunne plakjes te snijden (zie foto)
  2. Snij de puntpaprika in hele dunne, lange reepjes
  3. Breek de knoflook door er met een groot plat mes hard op te slaan/drukken. Je hebt grove stukken nodig

Bakken:

  1. Verhit de olie in een pan of wok, bak de knoflook kort
  2. Voeg dan de plakjes gele en groene courgette en de Oestersaus toe en roerbak 2-3 minuten
  3. Meng als laatste de puntpaprika, roer het nog even en zet dan het vuur af

Tip: Lekker met Peultjes met Cantonese worst en een kommetje witte rijst!

Geef een reactie