Beijing wraps

Jing Jiang Rou Si, oftewel Beijing Vleesreepjes, is een populair gerecht in het noorden van China. Het is leuk om te eten, vooral met meerdere mensen. Ik heb kipfilet gebruikt, maar traditioneel wordt dit gerecht gemaakt met varkensvlees. Je zal zien dat je gasten er geen genoeg van kunnen krijgen!

Beijing vleesreepjesJe eet het als volgt: je pakt een velletje tofu, legt er wat reepjes prei in en daarna het vlees erop. Dan rol je het op en eet het als een soort loempia. Het beroemde gerecht Pekingeend wordt op eenzelfde manier gegeten, maar dan zijn de velletjes van deeg gemaakt, niet van tofu

Beijing vleesreepjesBenodigdheden:

Beijing vleesreepjesVoorbereiding:

  1. Snij de kipfilet in dunne reepjes, ongeveer 4cm lang, en marineer het vlees met het eiwit van 1 ei, 1 eetlepel rijstwijn en 1 eetlepel maizena. Meng het goed, zet dan minimaal 10 minuten weg in de koelkast
  2. Snij de tofubladeren in vierkantjes van 5x5cm. Breng water aan de kook en kook de bladeren 2 minuten. Leg dan weg om af te koelen
  3. Snij het witte deel van de prei in dunne reepjes, ongeveer 4 cm lang (net zo lang als de reepjes vlees). Leg de preireepjes mooi neer op een schaal, zie foto

Bereiding:

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de gemarineerde kip, totdat het vlees witgekleurd is. Neem het vlees dan uit de pan
  2. Zet het vuur lager (half) en verhit nogmaals 1 lepel olie in de wok en voeg dan toe: de sojabonensaus, oestersaus, suiker en sojasaus “dark” in de hoeveelheden zoals boven beschreven, en nog een scheutje (1 eetlepel) water. Meng het goed en laat 1-2 minuten pruttelen. Voeg dan de kip weer toe en meng de saus er goed doorheen. Leg dan het vlees midden op de schaal met preireepjes, zie foto

Beijing vleesreepjesEet de rolletjes met je handen!

Tip: voor groente bij dit gerecht, probeer eens Cantonese Kai-Lan

Geef een reactie