Gebakken kipblokjes met shii take

shii take kipIk heb een heerlijke lunch bereid met witte rijst en kip met verse shii take paddestoelen. Dit gerecht is makkelijk en snel klaar te maken, maar doet niet onder voor restaurant-kwaliteit!

shii take kipBenodigdheden:

  • Verse shii take (1 doosje van 120 gram)
  • Kipfilet (200 gram)
  • Knoflook (3 teentjes)
  • Gedroogde chilipepers (of verse als je van pittig houdt)
  • Sojasaus light (1 eetlepel)
  • Rijstwijn (of Shaoxing wijn) 1 eetlepel
  • Oestersaus (2 eetlepels)
  • Maizena (1 eetlepel)
shii take kipVoorbereiden:

  1. Snij de kip en shii take in blokjes van ongeveer 2×2 cm
  2. Hak de knoflook in kleine stukjes
  3. Marineer de kip met 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel rijstwijn en laat 10 minuutjes (in de koelkast) staan
  4. Voeg daarna 1 eetlepel Maizena toe en meng het door de kip

Bereiding:

  1. Verhit olie in een bakpan of wok
  2. Bak de kipblokjes tot ze goudbruin zijn
  3. Voeg daana de shii take, gehakte knoflook en 2 eetlepels Oestersaus toe en roerbak nog eens 3 minuten op hoog vuur

Dat was het al! Serveer met een kommetje witte rijst

Geef een reactie