Komkommerslang

KomkommerslangOmdat het Chinese nieuwjaar net begonnen is, het is nu het jaar van de Slang, kreeg ik een leuk idee. Het ziet er leuk uit als decoratie, is leuk om te maken op bijvoorbeeld kinderfeestjes, en smaakt heerlijk! Een nieuwe toepassing voor een saai en ingeburgerd product: de komkommerslang!

KomkommerslangBenodigdheden:

  • Een mooi uitziende en lange komkommer
  • Sesamolie
  • Water (1 kopje)
  • Verse rode chili peper (als je van pittig houd! gebruik anders paprika of zongedroogde tomaat)
  • Sojasaus light (1 eetlepel)
  • Suiker (1 eetlepel)

Bereiding:

  1. Snij de komkommer voorzichtig rondom in met een scherp mes, maar zorg ervoor dat het midden heel blijft. Dit vergt soms enige oefening (koop daarom 2 of 3 komkommers voor de zekerheid!)
  2. Maak een sausje van 1 kopje water, sesamolie, suiker en sojasaus. Leg de komkommer erin. Na ong. 15 minuten zal de komkommer wat taaier worden waardoor hij niet snel meer breekt. Overigens is dit gerecht tot 3-4 dagen houdbaar in de koelkast, handig!
  3. Serveer in een mooie witte schaal, besprenkel de komkommerslang met kleingesneden chili en maak de ogen & tong

Tip: maak de ogen van de zaadjes van een paprika/chilipeper, of van 2 gedroogde zwarte bonen. Voor de tong heb ik een gedroogd chilipepertje gebruikt, of wees creatief en bedenk zelf iets!

komkommerslang

Geef een reactie