Misosoep met sobanoedels

Vandaag een Japans gerecht: Misosoep met sobanoedels en makreel en zeewier. Het gerecht heeft een hele typische smaak, door de miso.

Miso is een pasta die wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen, rijst en zout. Het is bruin van kleur en is een goede smaakmaker voor bijvoorbeeld soepen. De meeste Sushi-restaurants hebben tegenwoordig misosoep in het assortiment.

Sobanoedels worden gemaakt van boekweit met tarwe, en vullen goed. Ze kunnen zowel koud als warm gegeten worden. Vandaag doe ik ze in de soep

Miso soup

Miso soupBenodigdheden:

  • Misopasta (2 eetlepels)
  • Gedroogd zeewier (een handvol)
  • Sobanoedels (2 bosjes)
  • Makreel in olie (1 klein blikje)

Bereiding:

  1. Laat het gedroogde zeewier 10 minuutjes weken in een kom met warm water, totdat ze zachtgeworden zijn (ZIE HIER), snij daarna in vierkantjes van 2×2 cm of reepjes
  2. Breng een half pannetje met water aan de kook en voeg 2 eetlepels misopasta toe, en daarna het zeewier. Laat het 2 tot 3 minuten doorkoken
  3. Terwijl de soep kookt, neem een andere pan en breng water aan de kook, en kook hierin de sobanoedels 2 tot 3 minuten
  4. Giet daarna de noedels af, gebruik een vergiet, en was ze even onder de koude kraan totdat ze volledig afgekoeld zijn
  5. Plaats de noedels in een kom, open het blikje makreel, en doe de stukjes vis er bovenop (ZIE HIER)
  6. Als laatste, giet de hete soep over de noedels (ZIE HIER)

Eet smakelijjk!

TIP: misosoep is een lekker bijgerecht bij Sushi en Chayote salade

Geef een reactie