Zoetzure spareribs

Een favoriet voor jong en oud: spareribs met zoetzure saus! Dit gerecht hoeft geen introductie, behalve dan dat ik Oosterse ingrediënten gebruik bij de bereiding

spare ribs

Spare ribsIngrediënten:

  • Spare ribs, vers van de slager zijn ze het lekkerst (500 gram)
  • Rijstwijn (1 eetlepel – 15 ml)
  • Sojasaus “light” (2 eetlepels – 30 ml)
  • Rode rijstazijn (3 eetlepels)
  • Suiker (4 eetlepels of 3 als je het niet te zoet wilt)
  • Sojasaus “dark” (1 eetlepel, voornamelijk voor de kleur)
  • Verse gember (2 plakjes)
  • Gedroogde chili (3, maar kan achterwege gelaten worden)
  • Olie (1 eetlepel)

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een pan met hoge rand, voeg de gember toe en laat 1 minuut bakken. Voeg dan de spare ribs toe en roerbak totdat ze een goudbruine kleur hebben (ongeveer 4 minuten)
  2. Voeg nu alle andere ingrediënten toe, en ook de chilipepertjes, in stukken gescheurd of geknipt
  3. Voeg ook wat water toe, totdat de spare ribs net onderstaan (als je een wok gebruikt, niet te veel water toevoegen)
  4. Bak de spare ribs 20 minuten op middenhoog vuur, totdat het meeste water verdampt is
  5. Zet nu het vuur hoog, en blijf roeren zodat de saus niet aanbakt
  6. Wanneer de saus dik en karamel-achtig geworden is, zijn ze klaar!

Spare ribsTip: garneer met een blaadje sla en witte sesamzaadjes

Tip: een andere leuke snack is Cola-kippenvleugeltjes

Geef een reactie