Maaltijdsoep zeevruchten met tofu

Op maandag moest ik om 12:00 uur werken, en het sneeuwde buiten. Ik had er geen zin in, en daarom besloot ik om een pittige soep te maken om mijzelf op te vrolijken.

ZeesoepBenodigdheden:

  • Zachte tofu (1 pakje)
  • Ui (1 kleine of 1/2 grote)
  • Groene peper (1x)
  • Bosui (2 steeltjes)
  • Mixed Seafood uit het vriesvak (500g, of 1 pak)
  • Chilipoeder, of gemalen chilipepers (1 theelepel)
  • Zwarte peper (gemalen, halve theelepel)
  • Knoflook (6 teentjes)
  • Zout
  • Sojasaus (1 theelepel) – optioneel
  • Olie (zonnebloem)
  • Water
ZeesoepBereiding:

  1. Snij de ui, groene peper en bosui in kleine stukjes, ongeveer ter grootte van een vingernagel
  2. Snij de tofu in blokjes, ongeveer 2x zo groot als de groente (5cm)
  3. Hak de knoflook in zo klein mogelijke stukjes (of gebruik een knoflookpers)
  4. Verhit 1 eetlepel olie in een pan, voeg de knoflook toe en bak dit een halve minuut (let erop dat de knoflook niet bruin wordt). Voeg hierna chilipoeder toe en wacht nogmaals een halve minuut. Voeg daarna de zeevruchten toe en bakĀ  1 minuut. Leg nu de blokjes tofu bovenop de zeevruchten (niet mixen) en voeg water toe en laat het 5 minuten koken.
  5. Voeg nu de groene peper en bosui toe aan de soep, en roer het voorzichtig (let op dat de tofu niet breekt). Voeg als laatste zout, peper en sojasaus toe (naar smaak).
  6. De soep is nu klaar! Serveer met witte rijst

ZeesoepZeesoepTip: Er zijn 2 soorten tofu verkrijgbaar in de toko: harde en zachte. De zachte is geschikt voor soep en koude gerechten, de harde om de frituren of om mee te wokken

Tip: als de soep toch te pittig is, voeg dan wat melk of room toe

Geef een reactie