Chayote salade

Chayote salad Een lekker frisse salade met Chayote

Chayote is familie van de komkommer en meloen, en komt van origine uit Mexico. Het is rond en licht groen, en iets groter dan een grote appel. Deze groente is verkrijgbaar in de toko of op de markt. Ik maak er een lekkere salade van met wortel en sesamolie.

Chayote salad Benodigdheden:

  • Chayote (1 stuk = 500 gram)
  • Sap van 1 Limoen (of azijn)
  • Suiker (1.5 eetlepel)
  • Sesamolie (1 eetlepel)
  • Winterpeen (stuk van 5 cm)
  • Zout (1 theelepel)

TIP: De bovengenoemde hoeveelheden geven een vrij sterke smaak, natuurlijk kan je ook minder gebruiken. Proef eerst!

Bereiding:

  1. Schil de Chayote, en raps in kleine reepjes, gebruik een kaasrasp. Voeg het zout toe en zet weg in de koelkast (ZIE HIER) en laat 20 minuten intrekken. Het zout zorgt ervoor dat er sap uittrekt
  2. Haal de Chayote na 20 minuten uit de koelkast en knijp het sap eruit en gooi dit weg (ZIE HIER). Laat nog even uitlekken in een vergiet, en leg dan in een kom of schaal
  3. Rasp ook de winterpeen (of snij met een met in hele dunne reepjes). Meng de wortel door de Chayote en voeg ook de sesamolie, suiker en het sap van 1 limoen to, en meng het goed door elkaar
  4. Je salade is klaar!

TIP: voor een pittige ‘bite’, neem een rood chilipepertje en snij dit in hele kleine stukjes en garneer de salade hiermee

TIP: eet deze salade als bijgerecht met Misosoep met sobanoedels

Geef een reactie