Edamame (gekookte sojabonen in de peul)

In menig Japans restaurant wordt Edamame geserveerd, het zijn verse sojabonen in de peul, die gekookt worden met kruiden en daarna in de peul geserveerd. Echter alleen de boontjes worden gegeten, en de peultjes weggegooid. Sojabonen kunnen zowel warm als koud gegeten worden, en zijn een lekker gezonde snack

SojabonenBenodigdheden:

  • “Verse sojabonen” meestal ingevroren verkocht (1 zak à 400 gram)
  • Steranijs (2 stuks)
  • Sichuan peperkorrels (1 eetlepel)
  • Gedroogde chilipepers (1 of 2)
  • Zout (1 theelepel)
  • Shaoxing rijstwijn (1 eetlepel)
SojabonenBereiding:

  1. Laat eerst de sojabonen ontdooien en was ze kort in een kommetje met water. Neem daarna een schaar en knip de topjes van de peulen af (ZIE HIER)
  2. Doe de peulen daarna in een pan en zet ze ruim onder water. Voeg dan de droge kruiden aan het water toe, en breng aan de kook op middelhoog vuur
  3. Laat 5 tot 6 minuten doorkoken, en zet dan het vuur uit. Voeg nu de Shaoxing rijstwijn toe
  4. De sojabonen zijn nu al klaar om gegeten te worden, maar als je ze een paar uurtjes in de koelkast laat staan wordt de kruidige smaak nog sterker (dit is aan te raden)

TIP: eet de sojabonen samen met Gebakken inktvisringen

Geef een reactie