Gebakken inktvisringen

InktvisringenWie kent ze niet: inktvisringen! Een lekkere snack als je ze zelf maakt!

InktvisringenIngrediƫnten:

  • Inktvis (zonder kop, ingevroren, 3 stuks)
  • Ei (1)
  • Paneermeel (klein schaaltje vol)
  • Maizena (klein schaaltje vol)
  • Zout (2/3 theelepel)
  • Witte peper (2/3 theelepel)

Bereiding:

  1. Laat eerst de inktvis ontdoooien en was deze onder de lopende kraan
  2. Snij in de breedte zodat je ringen krijgt van 1-2 cm breed
  3. Marineer de ringen in zout en witte peper 5 tot 6 minuten
  4. Gebruik twee schaaltjes en een kommetje, vul een schaaltje met maizena en een met paneermeel, en breek een ei in het kommetje en klop het eventjes
  5. Neem nu stuk voor stuk de inktvisringetjes, en dep ze in de maizena, daarna in het ei, en als laatste in het paneermeel. Herhaal dit totdat alle ringen een jasje hebben
  6. Verhit olie in een bakpan op een laag vuur, en bak hierin de inktvisringen totdat ze een goudbruin korstje hebben, en laat ze even rusten op keukenpanier
  7. Besprenkel met citroensap als je dat lekker vindt
  8. Eet de inktvisringen met een saus naar keuze: knoflook, piri-piri or mayonnaise

TIP: Serveer de inktvisringen samen met Edamame (verse sojabonen in de peul) voor een zomerse snack bij een glas bier!

Geef een reactie