Runderblokjes met kleurrijke paprika

Een snel en simpel gerecht, maar o zo lekker! Zwarte peper en rundvlees gaan altijd goed samen, maar ik voeg ook wat honing en Oestersaus toe, om het vlees wat sappiger te maken. Dit gerecht is heel makkelijk klaar te maken, en je hebt het binnen enkele minuten op tafel staan!

beefBenodigdheden:

  • Goed rundvlees, zonder te veel vet (400 gram)
  • Ui (1.5 kleine)
  • Rode en gele paprika (1 van elk)
  • Oestersaus (3 eetlepels)
  • Honing (1 eetlepel)
  • Zwarte gemalen peper (1 eetlepel)
  • Zwarte sesamzaadjes (1 eetlepel)
BeefBereiding:

  1. Snij het vlees in blokjes van 2×2 cm. Marineer het vlees daarna in 2 eetlepels Oestersaus, de honing en zwarte peper. Meng het goed en laat zo’n 5 minuutjes marineren
  2. Snij in de tussentijd de ui en paprika in blokjes/plakjes van ongeveer 2×2 cm
  3. Verhit olie in de pan en bak de runderblokjes in 2 tot 3 minuten goudbruin. Voeg daarna de paprika en ui toe, en nog 1 eetlepel Oestersaus. Roerbak het geheel nu 2 tot 3 minuten verder
  4. Als laatste, strooi de sesamzaadjes over het vlees en zet het vuur uit

Klaar!

Geef een reactie