Rundvlees-pasteitjes

Beef pieVandaag gaan we runder-pasteitjes bakken! Ze zijn heerlijk als snack, lunch of als bijgerecht bij de maaltijd. Je hebt er weinig voor nodig, maar wel enige bakkers-kunst. Het zijn pittige cakejes, gevuld met rundergehakt, ui en rode pepertjes. Natuurlijk kan je de pepers weglaten als je niet van pittig houdt. Als variatie voeg dan reepjes prei toe

Beef pieBenodigdheden:

  • Patent tarwebloem (800 gram)
  • Rundergehakt (400 gram)
  • Ui (2 stuks)
  • Chilipepers (4 stuks)
  • Gemalen zwarte peper (1 eetlepel)
  • Sesamolie (2 eetlepels)
  • (Zonnebloem)-olie (4 eetlepels)
  • Een scheutje olijfolie
  • Zout (1 theelepel)
  • Sojasaus light (2 eetlepels)
Beef pieAan de slag!

Stap 1: maak het deeg:

Neem een grote kom en doe hierin het bloem, voeg dan warm water toe en kneed het totdat het deeg lekker vast is. De hoeveeleid water hangt er een beetje van af, dus schenk beetje bij beetje bij, en meng het goed. Voeg een scheutje olijfolie aan het deeg toe. Kneed het deeg totdat je het in elke gewenste vorm kan vouwen

Stap 2: de vulling

Hak de ui en chili’s in zo klein mogelijke stukjes. Voeg daarna de gemalen peper, sesamolie, het zout en sojasaus toe en meng het goed

Stap 3: pasteitjes maken

Zie HIER voor een voorbeeld. Maak eerst een lange worst van het deeg en snij stukken af van ongeveer 3 cm lang. Neem dan een deegroller, of zoals ik deed, een leeg flesje, en rol het deeg uit tot een lange plak. Smeer deze plak deeg dan in met de vulling (let op: niet te veel!) en rol het op en zet de rol op zijn kant. Duw daarna met je hand de rol plat. Zorg ervoor dat er geen vulling meer aan de buitenkant kleeft (zie foto’s voor een voorbeeld)

Stap 4: pasteitjes bakken

Verhit de zonnebloemolie op een laag vuur. Bak dan de pasteitjes 4 tot 5 minuten aan een kant, draai ze om en bak nogmaals aan de andere kant. Zie onder voor een voorbeeld

Beef pie

TIP: deze pasteitjes zijn zowel warm als koud lekker, Ik neem ze meestal mee naar mijn werk om op te eten (en om uit te delen). Veel plezier!

3 gedachten over “Rundvlees-pasteitjes

  1. Chema

    Well, we just fried the onion, the meat and the chiles for a few minutes, and followed the rest of the recipe. As I suspected, this was just like spicy burek! I made too much dough, so we also filled some with cheese and choriqueso (spicy sausage and cheese). Chinese-mexican burek! We served it with a sweet-sour cabbage salad on the side. ¡Simplemente delicioso!

Geef een reactie