Chinese frietjes

Afgelopen zomer zijn wij op een onvergetelijke kampeervakantie geweest in Croatië. Met een groep van 13 mensen hebben wij een trektocht gehouden van 15 dagen door het mooie mediterrane landschap. Koken was natuurlijk een van de belangrijkste dingen, en elke avond heb ik een waar feestmaal klaargemaakt voor onze hongerige reizigers. Het viel niet mee om te koken op houtvuur, en zonder al te veel keukengerei voorhanden, dus moest ik het simpel houden. Een van de favorieten van de hele groep waren mijn “Chinese Frietjes”.

Chinese friet 1Benodigdheden:

  • 5 Aardappelen
  • 1 Rode verse chilipeper
  • 1 Verse groene chilipeper
  • 1 Eetlepel grillkruiden

Deze frietjes worden gewokt, niet gefrituurd. Hierdoor zijn ze gezonder dan gewone friet!

Bereiding:

  1. Schil de aardappels en snij ze in zo dun mogelijke reepjes (dunner dan normale friet). Leg de reepjes in een kom met koud water en was ze even zodat het zetmeel ervanaf gaat. Gooi het water weg en vul de kom opnieuw met water en zet aan de kant (bewaar de aardappelreepjes onder water anders verkleuren ze en drogen ze uit)
  2. Snij de rode en groene chili in dunne reepjes, hetzelfde als de aardappels
  3. Verhit een ruime hoeveelheid olie in een wok en roerbak de aardappelreepjes op hoog vuur 1 minuut. Voeg dan de chili toe en de grillkruiden. Blijf roeren
  4. Wanneer de aardappelreepjes een beetje goudkleuren en transparant worden, na 2 tot 3 minuten, is het gerecht klaar!

Chinese friet 2TIP: Chinese frietjes zijn ook goed koud te eten, en zijn 1-2 dagen houdbaar in de koelkast

TIP: Chinese frietjes zijn onderdeel van een avondmaal met 3 gerechten, samen met Gebakken dumplings en Noedelsoep met rund en rettich

Geef een reactie