Noedelsoep met rund en rettich

Vandaag is het slecht weer; bewolkt en koud, en ik wist niet wat ik op mijn vrije dag zou gaan doen, dus nam ik een kijkje in de Turkse winkel bij ons in de buurt. Zij hebben hun eigen slagerij, en het vlees is altijd lekker en van goede kwaliteit. Vandaag maak ik noedelsoep met rundvlees en rettich

rund en rettich 1Wat hebben we allemaal nodig voor de soep:

  • Schenkel (500 gram)
  • Gedroogde laurier (5 blaadjes)
  • Steranijs (2 stuks)
  • Kaneelstokje (1)
  • Verse gember (3 plakjes)
  • Gedroogde chili (3 stuks)
  • Gedroogde mandarijnenschil (ik bewaar de schillen van mandarijnen altijd, en leg ze bij het raam om te drogen. In China worden ze gebruikt in traditionele medicijnen)
  • Rettich (half)
  • Chinese spinazie (1 stuk)
  • Kruidenlikeur (zoals bv. J├Ągermeister), 1 eetlepel
rund en rettich 2De soep bereiden:

  1. Snij eerst het vlees in stukjes van 4×4 cm, snij de rettich in even grote stukjes
  2. Vul een soeppan voor de helft met water (1,5 liter) en breng aan de kook
  3. Wanneer het water kookt, voeg dan het vlees toe en kook 1-2 minuten. Als er schuim bovendrijft, schep dit er dan af met een lepel
  4. Voeg daarna alle andere ingredi├źnten toe, behalve de rettich en likeur, en kook 10 minuten op hoog vuur
  5. Zet dan het vuur lager en voeg de kruidenlikeur toe. Kook de soep daarna 1,5 uur op een laag vuurtje
  6. Als laatste, voeg de rettich en wat zout toe en kook nogmaals 10 minuten op hoog vuur, dan op een laag vuur nog een half uurtje.

Nadat je de rettich hebt toegevoegd kan je beginnen met de noedels te koken. Nou, je weet nu onderhand wel hoe je noedels moet koken he…;)

Als de noedels klaar zijn, leg ze in een schaal. Gooi het water niet weg, maar kook hierin kort de Chinese spinazie. Leg deze ook in de kom en schenk hier dan de soep met het vlees overheen en serveer

Deze soep is onderdeel van een maaltijd met 3 gerechten, samen met Chinese Frietjes en Gebakken dumplings. Geniet ervan!

Geef een reactie