Japanse rijst met avocado

_MG_9484_MG_9483

Ik heb mij voor dit recept laten inspireren door Japanse Sushi gerechten, en rijst met avocado klaargemaakt (avocado is heel gezond!) Laat de eenvoud en vlugheid om dit gerecht klaar te maken je niet ontmoedigen, de smaak is fantastisch! Japanse Sushi gerechten bevatten vaak dezelfde ingrediƫnten als ik hier gebruikt heb, en dus smaakt dit gerecht ook precies zo! Dit gerecht is ook vegitarisch.

AvocadoBenodigdheden:

  • 1 grote rijpe avocado
  • Gekookte witte rijst (2 kopjes voor 2 personen)
  • Mayonnaise (5 of 6 eetlepels, naar jouw smaak)
  • Wasabi (is zeer scherp! – gebruik de juiste hoeveelheid voor jouw smaak)
  • Japanse sojasaus (4 eetlepels – of meer als je dat lekker vindt)

Als je geen Japanse sojasaus in huis hebt, gebruik dan een lichte ketjap of reguliere sojasaus met een schepje suiker erdoorheen geroerd

AvocadoBereiding:

  1. Kook de rijst volgens de algemene bereidingswijze, gebruik een rijstkoker
  2. Meng de Wasabi met de mayonnaise, ZIE HIER
  3. Schil de avocado, gooi de pit weg en snij in kleine blokjes, ZIE HIER
  4. Meng nu de avocado en saus door de rijst. Voeg een scheutje sojasaus toe. Meng het goed, en serveer!

Wacht eens… smaakt dit niet bekend? Het smaakt net als sushi, niet?

Geniet ervan!

TIP: zorg er wel voor dat de avocado goed rijp en zacht is! Laat hem zo nodig een paar dagen in huis liggen (buiten de koelkast)

TIP: ik heb de Nederlandse mayo gebruikt, dus zonder azijn erin. Als jouw mayonnaise azijn bevat voeg dan 2 theelepels suiker toe aan de saus

Geef een reactie