Misosoep met rettich

3_MG_9520

Miso is een Japans product, gemaakt van gefermenteerde rijst, gerst en sojabonen. Het is heel gezond, want het zit vol met vitaminen en mineralen. Het wordt gebruikt in verschillende gerechten, en vandaag gebruik ik het in de soep. Deze soep combineert heerlijk met Avocado met rijst. Rettich is in China een echte wintergroente. Je kunt het bakken met wat vlees, inleggen of je kan er rettich taartjes van bakken. Het is een traditie in Kanton en het gebied rondom Hong Kong om deze taatjes uit te delen aan gasten tijdens het Chinese Nieuwjaarsfestival. Echter, de makkelijkste manier is om er soep van te maken. Meestal wordt er rundvlees of een varkenspootje toegevoegd aan de soep, en moet deze meer dan 2 uur koken.

Vandaag maak ik een ander soort soep, in Japanse stijl, omdat dat beter samengaat met mijn andere gerecht, Avocado met rijst, en omdat het zo makkelijk en snel te bereiden is

_MG_9484_MG_9461
Miso radish 1Wat hebben we nodig:

  • Rettich (een stukje van 15 cm is genoeg voor 2 personen)
  • Gedroogd zeewier, 6×6 cm (vaak zijn in de Toko twee soorten zeewier verkrijgbaar: een voor sushi en een voor soep. Ik gebruik die voor in de soep)
  • Gedroogde garnalen (als je ze niet in huis hebt kan je deze weglaten. Ik gebruik ze hier in plaats van MSG of zout toe te voegen, omdat dat gezonder en smaakvoller is)
  • Misopasta (2 eetlepels)
Miso radish 4Bereiden

  1. Laat eerst het zeewier 10 minutjes in heet water weken, totdat het zachtgeworden is. In de tussentijd kan je verdergaan met de rest
  2. Schil de rettich en snij in blokken van 4-5 cm (ZIE HIER)
  3. Breng 800 ml water aan de kook en voeg de garnalen en het zeewier toe, laat 10 minuten koken. Voeg dan de rettich toe en laat nu 20 minuten koken.
  4. Voeg daarna de misopasta toe en kook nog eens 5 minuten (de miso kan niet te lang koken, anders verliest hij alle gezonden eigenschappen!)
  5. Zet het vuur uit en laat de soep nog even staan (5 minuten), de rettich zal alle smaak absorberen

Serveer met Avocado en rijst

Geef een reactie