Inktvisringen met vissaus

36

Bijna elke zaterdag gaan mijn man en ik naar de markt in de stad. Niet alleen om er verse groente en fruit te kopen, maar ook voor de gezellige sfeer, want wie praat er nou nog met elkaar in de supermarkt? Afgelopen zaterdag stonden wij een paar minuten te kijken bij een viskraam, en besloten 3 kilo inktvis te kopen voor een goed prijsje Een ander stel stond naast ons en een jongen vroeg mij (in het Engels): “How do you cook them?”

“Oh”, zei ik, terwijl ik mij naar hen toedraaide, “just cook with these spring onions, and add some soy sauce”. Ik wees naar de tas met bosui die ik net gekocht had. “Few minutes, very easy!” Zei ik nog. “That’s all? No oil?” Vroeg het meisje met een beteuterde blik. “Oil? Haha, yes of course!” Zei ik en we schoten beide in de lach.

12

Ingrediƫnten:

- 3 Inktvissen, elk 20cm lang, en goed schoongemaakt
– 4 Steeltjes bosui
– 1 el. Oestersaus
– 2 el. (Thaise) Vissaus

Stap 1
Snij de inktvis in ringen van ongeveer 2 cm dik. Snij ook de bosui in stukjes van 4 cm.

Stap 2
Verhit olie in een wok, en bak de inktvisringen. Bak totdat ze wit zijn geworden. Voeg daarna de bosui, de oestersaus en vissaus toe. Goed blijven roeren gedurende 1 of 2 minuten.

Tip:
Je kan in plaats van vissaus ook gewone sojasaus gebruiken. Beide hebben een zoute smaak, maar voor dit gerecht heb ik voor vissaus gekozen omdat het beter samengaat met visgerechten en de Aziatische keuken.

Geef een reactie