Udon noedels met baby-inktvis

Nadat ik de hele week gewerkt had, en ook een beetje ziek was, had ik eindelijk op zondag vrij. ik wilde iets makkelijks maar lekkers koken, dus koos ik voor Udon noedels met baby-inktvis. Het is snel, makkelijk en lekker!

UdonBenodigdheden:

  • Baby-inktvis uit het vriesvak (1 zakje 400g)
  • Udon noedels (2 porties)
  • Oestersaus (2 eetlepels)
  • Sojasaus light (2 eetlepels)
  • Sojasaus dark (1 theelepel)
  • Bosui (1 steeltje)
  • Olie (zonnebloem, 2 eetlepels)
UdonBereiding:

  1. Ontdooi eerst de inktvis, en kook ze 1 minuut in een ruime hoeveelheid kokend water, totdat ze een witte kleur hebben, giet ze daarna af en zet even weg
  2. Week de Udon noedels een paar minuten in een kommetje met warm water, zodat ze wat zachter worden en loskomen. Giet ze daarna af en laat uitlekken
  3. Maak nu de saus: 2 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels sojasaus light, 1 theelepel sojasaus dark en meng het
  4. Verhit de olie in een wok en voeg de noedels en inktvis tegelijk toe Roerbak het voor 1 minuut
  5. Voeg de saus toe en roerbak nog eens 2 minuten
  6. Decoreer de noedels met lente ui (zie instructie onder)
  7. Eet smakelijk!

Lente ui

Tip: maak de garnering van bosui. Snijd eerst een steeltje in de lengte in 3 stukken en snijd door de helft. Neem dan een tandenstoker om dunne reeptjes te maken

Geef een reactie