Shanghai paksoi met shii-take

Veel klanten in de winkel vragen mij hoe ze Shanghai Paksoi klaar moeten maken, en eigenlijk is het heel gemakkelijk! Daarom maak ik een populair Chinees gerecht: Shanghai paksoi met shii-take.

PaksoiBenodigheden:

  • Shanghai paksoi (2 stuks, groot 20cm)
  • Gedroogde shii-take (6x, in warm water geweld*)
  • Knoflook uit de knoflookpers (1 teentje)
  • Olie (zonnebloem)

Voor de saus:

PaksoiBereiding:

  1. Omdat deze paksoi nogal groot is, snijd de steeltjes eerst in de lengte doormidden. De kleinere variant kan in zijn geheel gegeten worden.
  2. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Kook hierin de paksoi gedurende 1 minuut. Haal ze daarna uit de pan (gooi het water niet weg!) en laat even uitlekken in een vergiet, en leg ze dan op een schaal.
  3. Voeg nu de shii-take toe aan het kokende water, en kook 10 minuten. Giet het water af en laat de shii-take even uitlekken. Snijd nu 2 stuks in plakjes, en leg deze in het midden van de schaal, de groente eromheen. De andere 4 shii-take gaan bovenop de paksoi.
  4. Neem nu de ingrediƫnten voor de saus (maizena, sojasaus, oestersaus, water en suiker), en meng alles door elkaar in een kommetje of kopje.
  5. Op een middelhoog vuur, verhit een eetlepel olie in een pan en bak de knoflook een halve minuut. Voeg hierna de saus toe en verwarm het 1 minuut. Schenk nu de saus over het gerecht, en klaar!

Eet smakelijk!

Tip: *Laat voor gebruik de gedroogde shii-take het beste een nachtje wellen in een kom met warm water. Het water kan weer gebruikt worden voor een soep of saus. Voor verse shii-take is de kooktijd 4-5 minuten in plaats van 10. Snijd voor het koken de steeltjes af.

Tip: Maak de paksoi van tevoren goed schoon. Soms kunnen er korreltjes zand tussen de blaadjes zitten. Je maakt ze het beste schoon door even onder te dompelen in een afwasbak met water.

Geef een reactie