Kant-en-klaar noedels met een twist

NoedelsIedereen kent ze wel, de kant-en-klaar noedels uit de supermarkt en Toko. Het is lekker makkelijk voor onderweg, maar toch niet voor thuis? Ik maak hier een variant met verse groente en wat extra ingrediënten, waardoor je een lekker en mooi gerecht krijgt, dat je best aan je gasten thuis voor mag schotelen, ook al is het kant-en-klaar! Wees ook eens creatief en voeg je eigen ingrediënten toe (zie tips, onder). Dit gerecht is snel en super-makkelijk klaar te maken. Alle ingrediënten (behalve de groente) zijn namelijk al voorgekookt, dus heel snel klaar. Je kan eindeloos variëren met dit recept!
NoedelsBenodigheden:

  • Kant-en-klaar noedels (in pakje, beker hoeft niet), kies zelf de smaak, maar vis of zeevruchten werkt het beste bij dit gerecht
  • Shanghai Paksoi (de kleine variant)
  • Seafood fish balls uit de diepvries van de Toko, allerlei soorten zijn verkrijgbaar

 

NoedelsBereiding:

  1. Breng een kookpan met halfvol water aan de kook.
  2. Voeg de Shanghai Paksoi toe aan het water en kook het 1 minuut, en haal dan uit het water
  3. Voeg nu de noedels en de saus (meestal poeder) uit het pakje toe aan het kokende water. Voeg ook de “seafood fishballs” toe, en kook het samen 2 minuten
  4. Haal nu de noedels uit het water met een vork of iets dergelijks, en leg ze in een kom, leg de “seafood balls” er bovenop. Bewaar de soep
  5. Leg de paksoi mooi aan zijde van de noedels, en maak er een mooi en kleurrijk geheel van (zie foto)
  6. Als laatste, giet de overgebleven soep over de noedels, tot ze net onderstaan

Serveer!

Tip: optioneel toe te voegen (wees creatief!): gekookt ei in 2 stukken gesneden, garnalen, plakje ham, chili pepers, witte peper voor meer smaak, sesamzaadjes, cherrytomaatjes, lente ui, tonijn of zalm uit blik……

Tip: vervang de paksoi door broccoliroosjes

Geef een reactie