Gerookte makreel met taugé en rijst

 

MakreelVandaag had ik geen zin om moeilijk te doen, en dus ga ik een lekker makkelijk recept maken. In ongeveer 10 minuten ze je een heerlijk en voedzaam gerecht op tafel, en het is al helemaal makkelijk als je thuis een rijstkoker hebt. Als je extra energie nodig hebt, probeer dan dit gerecht eens!
MakreelBenodigdheden:

  • Gerookte makreel (1 stuk van de markt of supermarkt)
  • Taugé (150 gram)
  • Rijst (2 kopjes voor 2 personen)
  • Sojasaus light (2 eetlepels)
  • Witte sesamzaadjes (optioneel)
  • Olie (zonnebloem)
MakreelBereiding:

  1. Kook de rijst volgens de algemene bereidingswijze
  2. Was de taugé
  3. Verhit olie in een pan of wok, en roerbak de taugé met 1 eetlepel sojasaus een paar minuten, tot de taugé een beetje zacht geworden is en haal van het vuur
  4. Gebruik een vork om de gerookte makreel los te maken van het vel. Ga met de vork over het vlees heen zodat je kleine stukjes krijgt
  5. Verdeel de gekookte rijst over 2 kommen, leg daaroverheen de taugé en de stukjes makreel
  6. Sprenkel er nu de overgebleven sojasaus over, en als je het in huis hebt, wat sesamzaadjes. Meng alles door elkaar, en klaar!

Geef een reactie