Bleekselderij met noten

Bleekselderij kleinEen simpel maar ò zo lekker gerecht. Het is vegitarisch, voedzaam en makkelijk te bereiden. In China word bleekselderij volop gebruikt. Het wordt altijd geroerbakt, waardoor er veel varianten zijn ontstaan. In Nederland kan het meestal alleen maar in de soep… Door het roerbakken blijft de selderij krokant en de noten geven een extra lekkere smaakcombinatie. Ik heb op de markt een zakje gemixte noten gekocht. Let op dat je rozijnen en gedroogd fruit niet meekookt, die horen niet thuis in dit recept! Bleekselderij met gemixte noten is onderdeel van mijn vrijdagavondrecept, de andere gerechten waren Kung Pao garnalen met pinda’s en een heerlijke frisse mango salade. Geniet ervan!
SelderijBenodigdheden:

  • Gemixte noten (60g) gebruik hiervoor wat je budget toelaat
  • Bleekselderij (een zo groot mogelijke bos)
  • Olie (1 eetlepel)
  • Water (4-5 eetlepels)

Tip over de bleekselderij: ik koop een zo groot mogelijke bos, en gebruik alleen de binnenste stelen. Deze zijn lichter van kleur en zachter. Er zitten ook niet te veel ‘draden’ in. Controleer van tevoren even of je deze nog moet verwijderen. Let hier goed op want deze kunnen het hele gerecht verpesten. Doe dit door een stukje af te snijden, dan zie je meteen of er draden in zitten of niet

SelderijBereiding:

  1. Was eerst de bleekselderij en snij schuin stukken af van ongeveer 5 cm
  2. Verhit olie op een laag vuur, voeg dan de gemixte noten toe en laat 2-3 minuten bakken, totdat je ze kan ruiken. Roer regelmatig
  3. Haal de noten uit de wok, laat de olie en verhoog het vuur. Roerbak nu de selderij 2-3 minuten, voeg halverwege langzaam wat water toe
  4. Meng nu de noten door de selderij in de wok, en meng het. Voeg zout toe naar smaak
  5. Dat was alles!

Geef een reactie