Mango salade

MangosaladeMango is verreweg mijn favoriete vrucht. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Mango is ook een veelzijdig product, je kan er chutney van maken, het bakken, rauw eten en er bestaat zelfs mango-sap! Oorspronkelijk komt deze vrucht uit india.


Ik heb een simpele en heerlijke salade gemaakt van mango met wat kleine garnaaltjes en een chilipepertje voor de variatie. Het is een geweldig zoet-zuur bijgerecht voor bijna elke maaltijd. Ik heb wat chilipepertjes toegevoegd voor een extra ‘bite’, maar pittig is dit gerecht niet


Deze mangosalade is onderdeel van mijn vrijdagavondrecept, samen met Kung Pao garnalen met pinda’s en bleekseldrij met noten
MangosaladeBenodigdheden:

  • Verse gerijpte mango (1)
  • Chilipeper (vers, 1)
  • Limoen (1)
  • Kleine gekookte garnaaltjes (ingevroren, ongeveer 2 eetlepels)
  • Suiker (2 eetlepels)

*Als je een extra grote mango gebruikt, neem dan 1.5 limoen

Bereiding:

  1. Schil de mango. Snij het fruit in kleine reepjes en doe in een kom
  2. Snij de chilipeper in hele dunne reepjes (verwijder de pitjes)
  3. Snij de limoen door de helft en pers het sap eruit in een kommetje. Voeg suiker, garnaaltjes en chili toe en meng het goed
  4. Giet nu de saus over de mango en meng het goed

Tip: als de mangosalade niet op komt, geen probleem! Bewaar het in de koelkast tot de volgende dag

Geef een reactie