Over mij

DSCF3436 - Copy

Mijn naam is Yi. Ik ben fotograaf en kom uit China.
Ik ben mijn Nederlandse echtgenoot in 2007 tegengekomen in Suzhou, China. Wij zijn in 2010 naar Europa verhuisd nadat wij getrouwd zijn.

Waarom schrijf ik dit blog?
Ten eerste, ik mis het Chinese eten sinds wij in Nederland wonen.
Er zijn veel verschillende kookstijlen in China. Bijvoorbeeld: Kantonees, dit is een van de meest bekende Chinese stijlen in het buitenland. De Sichuanese keuken, welke tegenwoordig steeds populairder wordt, of de keuken van Hunan, de provincie waar ik zelf vandaan kom.

Ik heb veel gereisd in China, en dus heb ik veel verschillende gerechten kunnen proeven. I ben begonnen deze streekgerechten te gaan koken, niet alleen omdat het lekker eten is en voor de mooie herinneringen, maar ook omdat ik geinteresseerd ben in de verhalen en geschiedenis achter dezegerechten.
Dankzij het Internet kan je tegenwoordig gemakkelijk recepten vinden van streekgerechten. Ik ben altijd erg blij wanneer mijn gerechten net zo smaken als in een restaurant.

Ook ben ik erg geinteresseerd in Aziatische ingredienten. Ik heb anderhalf jaar in een Aziatischesupermarkt in Maastricht gewerkt. Hier kwamen vaak klanten die wel Aziatisch wilden koken, maargeen idee hadden welke ingredienten ze allemaal konden gebruiken, en hoe. Ik wil aan iedereen laten zien hoe je met de juiste ingredienten lekker Aziatisch kan koken.

Dit blog is niet per se een kookblog. Ik wil ook graag wat Chinese cultuur en verhalen met jullie delen. Ik hoop dat het als een venster geldt naar de Aziatische cultuur.

Geef een reactie